εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Σεμινάρια για τα Προϊόντα Κρέατος

0 comments

 

 
 
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) και η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), οργάνωσαν και πραγματοποίησαν διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια. 
 
Τα σεμινάρια οργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Improving the fermented Meat products sector via Training on Innovation in Products, Processes & Safety management», με τον τίτλο “MEAT Tips».

Τα σεμινάρια με τίτλο «Ζυμούμενα Προϊόντα Κρέατος: Αρχές μικροβιολογίας, διαχείριση της ασφάλειας και εφαρμογή καινοτομιών» απευθύνονταν σε στελέχη και τεχνικούς της Βιομηχανίας Κρέατος καθώς και σε απόφοιτους σχολών επιστήμης ή/και τεχνολογίας τροφίμων, κτηνιατρικής, χημείας ή/και βιολογίας.
 
Οι εισηγητές ήταν στελέχη του ΕΦΕΤ καθώς και μέλη της ΕΕΧ.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα και στη  Θεσσαλονίκη. Τα θέματα ήταν τα εξής:

Μικροβιολογία ζυμούμενων προϊόντων κρέατος – Καλλιέργειες  οξυγαλακτικών βακτηρίων
Καινοτομία: Ο ρόλος της ως μέσο για τη βελτίωση του κλάδου των αλλαντικών και των προϊόντων κρέατος
Νέες τεχνολογίες στη βιομηχανία αλλαντικών (παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία)
HACCP: Αρχές Εφαρμογής σε ζυμούμενα προϊόντα κρέατος
Επισκόπηση των Προτύπων Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων