εγγραφείτε: Άρθρα
εύρεση
Σεμινάρια για τα Προϊόντα Κρέατος
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) και η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), οργάνωσαν και πραγματοποίησαν διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Τα σεμινάρια οργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Improving the fermented Meat products sector via Training on Innovation in Products, Processes & Safety management», με τον τίτλο “MEAT Tips».
Τα σεμινάρια με τίτλο «Ζυμούμενα Προϊόντα Κρέατος: Αρχές μικροβιολογίας, διαχείριση της ασφάλειας και εφαρμογή καινοτομιών» απευθύνονταν σε στελέχη και τεχνικούς της Βιομηχανίας Κρέατος καθώς και σε απόφοιτους σχολών επιστήμης ή/και τεχνολογίας τροφίμων, κτηνιατρικής, χημείας ή/και βιολογίας.
Οι εισηγητές ήταν στελέχη του ΕΦΕΤ καθώς και μέλη της ΕΕΧ.
Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Τα θέματα ήταν τα εξής:
• Μικροβιολογία ζυμούμενων προϊόντων κρέατος – Καλλιέργειες οξυγαλακτικών βακτηρίων
• Καινοτομία: Ο ρόλος της ως μέσο για τη βελτίωση του κλάδου των αλλαντικών και των προϊόντων κρέατος
• Νέες τεχνολογίες στη βιομηχανία αλλαντικών (παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία)
• HACCP: Αρχές Εφαρμογής σε ζυμούμενα προϊόντα κρέατος
• Επισκόπηση των Προτύπων Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων