εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Χοιροτροφική Παραγωγή

0 comments

 

Η χοιροτροφική παραγωγή συζητήθηκε σε ετήσιο συμπόσιο που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου από τις Σκανδικαβικές χώρες.
 
Το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η χοιροτροφική παραγωγή και ειδικότερα τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα για την επίδραση των αμινοξέων στη διατροφή των χοίρων. Στο συμπόσιο συμμετείχαν 35 αντιπρόσωποι από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τη βιομηχανία ζωοτροφών και τα εθνικά συμβουλευτικά κέντρα των χωρών τους, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.


Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αναφέρονταν στην επίδραση των αμινοξέων στα χοιρίδια, στους αναπτυσσόμενους χοίρους και σε χοίρους σε τελικό στάδιο πάχυνσης και στην επιθυμητή δοσολογία. Επίσης, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τον εμπλουτισμό του σιτηρεσίου με ιχνοστοιχεία σε νέα μορφή, με την οποία πλέον κυκλοφορούν ήδη στην Ευρώπη τα ιχνοστοιχεία κυρίς του ψευδαργύρου. Δόθηκε έμφαση στα οφέλη που προκύπτουν από τη χορήγηση των ιχνοστοιχείων με τη νέα τους μορφή στην ανάπτυξη των χοιριδίων.
 
Ένας ομιλητής από το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από τη χορήγηση των αμινοξέων στις χοιρομητέρες μετά το γεύμα. Τα οφέλη αφορούν στην καλύτερη μετατρεψιμότητα της τροφής και επομένως στην ταχύτερη και οικονομικότερη ανάπτυξη. Η ιδέα αυτή προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των διατροφολόγων.
 
Επίσης, έγινε αναφορά στη χρήση των αντιβιοτικών στην ανάπτυξη των χοιριδίων. Το ζήτημα αυτό υπάρχει πάντα στην ατζέντα των συζητήσεων για τη χοιροτροφία.