εγγραφείτε: Άρθρα
εύρεση
Βραζιλία: Χρήση Ρακτοπαμίνης
Οι επιστήμονες στη Βραζιλία υποστηρίζουν, ότι μια μικρή δόση του διατροφικού πρόσθετου ρακτοπαμίνη, μπορεί να αυξήσει τη χοιροτροφική παραγωγή, χωρίς να αλλάξει την εμφάνιση, ή τη γεύση του κρέατος.
Στο τελευταίο τεύχος του Περιοδικού για την Επιστήμη των Ζώων (Journal of Animal Science), οι ερευνητές αναφέρουν, ότι μια δόση ρακτοπαμίνης των 5 mg/kg μπορεί να αυξήσει τη μυική μάζα και τη μετατρεψιμότητα της τροφής, χωρίς καμμιά αξιοσημείωτη επίπτωση στην εμφάνιση του κρέατος, στην περιεκτικότητα σε λίπος, στην πυκνότητα ή στο χρώμα. Οι ερευνητές συμπέραναν, ότι, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν σε 340 χοίρους, αν οι χοιροτρόφοι χρησιμοποιούν αυτή τη δόση των 5 mg/kg στο τελικό στάδιο πάχυνσης, δεν θα υπάρχει καμμιά επίπτωση στην ποιότητα του χοιρινού κρέατος.
Η ρακτοπαμίνη είναι ένα διατροφικό πρόσθετο πολύ κοινό στην παραγωγή χοιρινού κρέατος στη Βραζιλία και στις ΗΠΑ. Η χρήση του αυξάνει το μέγεθος των μυικών ινών αυξάνοντας τη σύνθεση των πρωτεϊνών στα μυικά κύτταρα. Οι χοιροτρόφοι την χρησιμοποιούν, γιατί επιτρέπει στους χοίρους να μεγαλώνουν γρηγορότερα με λιγότερη τροφή.
Το χοιρινό κρέας είναι η ζωική πρωτεϊνη με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο και η Βραζιλία είναι η 4η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα σε χοιρινό κρέας, με εξαγωγές το 15% του παραγόμενου χοιρινού κρέατος.