εγγραφείτε: Άρθρα
εύρεση
Κίνδυνος μετάδοσης ASF μέσω της τεχνητής γονιμοποίησης
Η μελέτη θα εξετάσει τον κίνδυνο ASF από την τεχνητή γονιμοποίηση. Η έρευνα, που θα διεξαχθεί στο Βιετνάμ, θα επικεντρωθεί στην πιθανή εισαγωγή του ιού σε μια μονάδα χοιρομητέρων από το σπέρμα κάπρου.
Νέα έρευνα θα εξετάσει τον κίνδυνο εισαγωγής της αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ASF) μέσω τεχνητής γονιμοποίησης (AI).
Το Κέντρο Πληροφοριών για την Υγεία των Χοίρων (SHIC) θα χρησιμοποιήσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. Το SHIC λέει ότι η τεχνητή σπερματέγχυση έχει συνδεθεί με την εξάπλωση αρκετών εστιών ασθενειών των χοίρων.
Η μελέτη θα εξετάσει την πιθανή εισαγωγή της ASF σε μια φάρμα χοιρομητέρων ως αποτέλεσμα της μετακίνησης σπέρματος από φαινομενικά υγιείς όρχεις κάπρου που βρίσκονται σε περιοχή ελέγχου της νόσου ASF, ανέφερε το SHIC. Η έρευνα θα διεξαχθεί από μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα με ακαδημαϊκούς εταίρους από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Γεωργίας του Βιετνάμ. Η μελέτη θα περιλαμβάνει μια προληπτική αξιολόγηση κινδύνου που θα αξιολογεί συστηματικά τον πιθανό κίνδυνο κινήσεων του σπέρματος κατά τη διάρκεια μιας εστίας. Οι πληροφορίες που θα προκύψουν θα βοηθήσουν τον κλάδο αναπαραγωγής των χοίρων να συνεχίσει να ενημερώνεται για ζητήματα ξένων ασθενειών των ζώων καθώς και να εφαρμόζει πρωτόκολλα πρόληψης που βασίζονται στην επιστήμη.