εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ο Κίνδυνος των Μολυσμένων Τροφίμων

0 comments
Ο Κίνδυνος των Μολυσμένων Τροφίμων

 

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με τους κινδύνους λοιμώξεων από τα τρόφιμα, 23 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη αρρωσταίνουν κάθε χρόνο από μολυσμένα από μικρόβια τρόφιμα και σε περίπου 4.700 περιπτώσεις η ασθένειά τους είναι θανατηφόρα.

 

Παρά τα αυστηρά δίκτυα ελέγχου, τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί από παθογόνους οργανισμούς εξακολουθούν να κυκλοφορούν κανονικά στην ΕΕ και τα αποτελέσματά τους στην υγεία μπορεί να είναι θανατηφόρα. Οι οργανισμοί προστασίας των καταναλωτών απαιτούν μεγαλύτερη διαφάνεια και επανεξέταση σε ό,τι θεωρείται «υγιές». Τα μικρόβια που προκαλούν τις περισσότερες λοιμώξεις είναι ο νοροϊός, η σαλμονέλα και το καμπυλοβακτήριο.

Η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Σουζάνα Τζακάμπ, δήλωσε: «Τα τρόφιμα αποτελούν παγκόσμια υπόθεση επειδή οι αλυσίδες τροφίμων είναι παγκόσμιες. Ένα απλό πιάτο μπορεί να περιέχει συστατικά από διάφορες ηπείρους. Επομένως, η ασφάλειά του εξαρτάται από τη διεθνή συνεργασία».