εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – Ασφάλεια Πτηνοτροφικών Προϊόντων

0 comments

 Η Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέα μέτρα με σκοπό την προστασία των καταναλωτών σχετικά με τα πτηνοτροφικά προϊόντα. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με βελτίωση των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν στις βιομηχανίες που παράγουν προϊόντα πτηνοτροφίας.

Οι εταιρείες, που παράγουν προϊόντα από κοτόπουλα, γαλόπουλα και άλλα είδη πτηνών, θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τα προγράμματα HACCP που έχουν εγκαταστήσει στις επιχειρήσεις τους. Η επαναξιολόγηση του HACCP θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλα τα στελέχη σαλμονέλλας που είχαν διαπιστωθεί και έχουν συνδεθεί με αυτούς τους τύπους πτηνοτροφικών προΊόντων.

Οι επαναξιολογήσεις-αναθεωρήσεις του HACCP βελτιώνουν την ικανότητα μιας βιομηχανίας να αναγνωρίζει τα λάθη, ώστε να προλαμβάνει τις μολύνσεις από σαλμονέλλα. Έτσι θα ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες για μελλοντικά κρούσματα σαλμονέλλωσης σε ανθρώπους από πτηνοτροφικά προϊόντα.

Οι πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των ΗΠΑ στηρίζουν το ρωσικό πτηνοτροφικό κλάδο. Η στήριξη αυτή αναφέρεται σε νομολογία που δημιουργεί προκλήσεις ανάπτυξης της πτηνοτροφίας στη Ρωσία καθώς και στήριξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.  Αυτό σημαίνει πρακτικά ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων μεταξύ πτηνοτροφικών επιχειρήσεων των δύο χωρών. Από την εμπορική συνεργασία θα ωφεληθούν και οι δύο χώρες με τη Ρωσία να αποκτά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και τις ΗΠΑ να βοηθούν την πτηνοτροφία τους και τους πτηνοτρόφους και δίνοντας εργασία σε χιλιάδες εργαζομένους στις πτηνοτροφικές βιομηχανίες. ΟΙ εξαγωγές πτηνοτροφικών προϊόντων από τις ΗΠΑ στη Ρωσία θα είναι αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, σύμφωνα με όσα συμφώνησαν οι δύο χώρες, κι αυτό σημαίνει υψηλότερα εισοδήματα για χιλιάδες πολίτες των ΗΠΑ.