εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συμφωνία για Ενιαία Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

0 comments
Συμφωνία για Ενιαία Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

 

Σε συνάντηση της υφυπουργού του ΥΠΑΑΤ, κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου με κτηνοτρόφους,  συμφωνήθηκε η ίδρυση ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα.

 

Συγκεκριμένα, η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων επικεντρώθηκε στην ανάγκη προώθησης της δημιουργίας ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, όπως τελικά συμφωνήθηκε απ’ όλες τις μεριές.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και του Κλαδικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων.

Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι έβαλαν στο τραπέζι των συζητήσεων για μία ακόμη φορά, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές,  την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στο αιγοπρόβειο γάλα και στα τυροκομεία για την προστασία της φέτας. Όσοι εισάγουν αιγοπρόβειο να μην παράγουν ΠΟΠ λένε οι κτηνοτρόφοι.

Επίσης, ζήτησαν τον διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε γεωργικό και κτηνοτροφικό, ενώ μεγάλη αναφορά έγινε στο αυξημένο κόστος παραγωγής, αλλά και στο δυσβάστακτο των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.