εγγραφείτε: Άρθρα
εύρεση
Ο ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), οι πράσινες μορφές ανάπτυξης και ιδιαίτερα η βιολογική γεωργία μπορεί να κάνει τα υποβαθμισμένα εδάφη γόνιμα.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα εδάφη που καλλιεργούνται με βιολογικές καλλιεργητικές πρακτικές είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν την υποβάθμιση του εδάφους, αφού είναι περισσότερο ανθεκτικά στο νερό και την απώλεια των θρεπτικών συστατικών. Η ερημοποίηση που προκαλείται στα υποβαθμισμένα εδάφη προκαλείται από την υπερβολική καλλιέργεια και την υπερβόσκηση, που οδηγούν στην εξάντληση του εδάφους και την διάβρωσή του. Μειώνει την παραγωγικότητα του εδάφους, όπως επίσης και την παραγωγή.
Υπάρχουν συγκεκριμένα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, διαμέσου της βιολογικής γεωργίας, για να επαναφέρει στα εδάφη την γονιμότητα. Το πρώτο και κύριο εργαλείο που χρησιμοποιούν οι βιοκαλλιεργητές είναι τα βιολογικά λιπάσματα, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τα υποβαθμισμένα και προβληματικά εδάφη. Δεύτερον, η διατήρηση του νερού και των θρεπτικών συστατικών στο έδαφος αυξάνεται χάρη στο υψηλό επίπεδο οργανικής ύλης που υπάρχει στο έδαφος. Οι μικροοργανισμοί έχουν έτσι μια καλή βάση σίτισης, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια σταθερή δομή στο έδαφος. Επιπλέον, η ικανότητα του εδάφους να κρατά το νερό δημιουργεί υψηλή υγρασία, με αποτέλεσμα η ποσότητα του νερού που χρειάζεται για άρδευση να μειώνεται σημαντικά.
Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Κύριο θέμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είναι η προώθηση της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ αναμένεται να προεδρεύσει σε συμπόσιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της 71ης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την οποία θα παρακολουθήσει, και να αναφερθεί στα μέτρα της χώρας του για την προώθηση της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ, Λιου Τζιεγί, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Xinhua ότι η Κίνα θα ηγηθεί της διεθνούς ανάπτυξης και συνεργασίας και θα προωθήσει την υλοποίηση της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ. Η ατζέντα, που υιοθετήθηκε από τους παγκόσμιους ηγέτες πριν από έναν χρόνο, περιγράφει τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs) με στόχο να καθοδηγήσει τον κόσμο να επιδιώξει την οικονομική και οικονομική πρόοδο, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.
Ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για την Ατζέντα 2030, David Nabarro, δήλωσε ότι η Κίνα έχει δεσμευθεί σε μία πραγματική και μελετημένη προσπάθεια να επιτύχει μία σειρά από διεθνείς στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη για να τερματισθεί η φτώχεια και η ανισότητα και να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή.