εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Για τους Συνεταιρισμούς (1)

0 comments

 

 
Την παραίτησή του από την προσωρινή επιτροπή του νέου φορέα (ΣΑΣΟΕΕ), υπέβαλε στις 6 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, κ. Νίκος Προκοβάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της συγκεκριμένης επιτροπής, κ. Αλέκο Κοντό.
 
 
 
 
Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Προκοβάκης επικαλείται απομάκρυνση των πρωτοστατούντων στο νέο φορέα από τις κύριες συνεταιριστικές αρχές και αλλοίωση των συμφωνηθέντων.
 
Δημοσιεύουμε την επιστολή του κ. Προκοβάκη:
 
Σπάρτη 06-09-2016
 
Προς: Κο. Αλέξανδρο Κοντό
 
Πρόεδρο προσωρινής επιτροπής ΣΑΣΟΕΕ
 
Φίλε Αλέκο,
 
Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω την αντίθεσή μου ως προ τη συμμετοχή μου στην προσωρινή επιτροπή όπως αυτή ορίστηκε από τους συμμετέχοντες στην συνάντηση της 29ης Αυγούστου 2016 στα γραφεία της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής για του εξής λόγους:
 
-Το αποτέλεσμα της συνάντησης, το πρακτικό της οποίας αρχικά συνυπέγραψα, γεγονός για το οποίο αισθάνομαι ότι έσφαλα, εκτιμώ ότι δεν συνάδει με τις βασικές συνεταιριστικές αρχές και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εντολή που έλαβα από τα συμφωνηθέντα της συνάντησης μεγάλης μερίδας συνεταιριστών στο PRESIDENT.
 
-Επιπροσθέτως με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι μόλις μισή ώρα μετά τη λήξη της συνάντησης, δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, ως προς την εκπροσώπηση στην προσωρινή επιτροπή. Ως δια μαγείας το όνομα του κου Ανέστη αντικαταστάθηκε από αυτό του κου Παρόλα, χωρίς κανείς να το έχει δικαιολογήσει, έως σήμερα. Εκτιμώ ότι οι ίδιοι κύκλοι που βρίσκονται πίσω από την αντικατάσταση του κου Ανέστη θα μπορέσουν πολύ εύκολα να υποδείξουν άλλο «πρωτοκλασάτο» συνεταιριστικό στέλεχος για να με αντικαταστήσει.
 
-Τέλος θέλω να σας επισημάνω ότι αν είχαν υποπέσει στην αντίληψή μου οι δηλώσεις σας στο περιοδικό «ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ», τεύχος Αυγούστου, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις δύο μέρες πριν την συνάντησή μας στις 29 Αυγούστου 2016, δεν θα είχα λάβει μέρος σε αυτή και αυτό διότι το περιεχόμενο των δηλώσεων σας για το πώς οραματίζεστε το νέο φορέα έρχεται σε αντίθεση με τις συνεταιριστικές αρχές και αξίες που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώ.
 
Φιλικά
 
Νικόλαος Προκοβάκης
 
Πρόεδρος ΕΑΣ Λακωνίας ΑΕ