εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κατάσταση της Αγοράς Πρόβειου Κρέατος στη Γαλλία

0 comments

 

Αύξηση της παραγωγής, αλλά μείωση των τιμών και μείωση των εισαγωγών και της κατανάλωσης παρατηρείται στον τομέα του πρόβειου κρέατος στη Γαλλία.
 
 

Συγκεκριμένα, αύξηση της τάξης του 8% στους 36.300 τόνους καταγράφεται στην παραγωγή πρόβειου κρέατος τους 5 πρώτους µήνες του 2016 σε σχέση µε το ίδιο διάστηµα πριν από ένα χρόνο, σύµφωνα µε στοιχεία του τµήµατος Βοοειδών και Προβάτων του Αγροτικού και Φυτικού Αναπτυξιακού Συµβουλίου της Βρετανίας (AHDB). Πρόκειται για το υψηλότερο σηµείο της παραγωγής πρόβειου κρέατος της Γαλλίας από το 2011. 

Την ίδια ώρα, οι τιµές του προϊόντος βρίσκονται στο χαµηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 ετών (15 ευρώ ανά 100 κιλά), ενώ ταυτόχρονα και η κατανάλωση και οι εισαγωγές πρόβειου κρέατος ακολουθούν πτωτική πορεία. Η αύξηση της παραγωγής πρόβειου κρέατος στη Γαλλία ήρθε ως αποτέλεσµα της αύξησης του ρυθµού σφαγής αρνιών και προβάτων. Καθώς αυξήθηκε φέτος η παραγωγή του κρέατος αυτού µειώθηκαν οι εισαγωγές κατά 10% από πέρσι στους 34.400 τόνους. 
 
Για το χρονικό διάστηµα Ιανουαρίου-Μαΐου 2016, η Βρετανία παρέµεινε ο κύριος προµηθευτής πρόβειου κρέατος των Γάλλων αν και σηµειώθηκε µείωση του όγκου των εισαγωγών από πέρσι κατά 18% στους 13.500 τόνους.    

Μειωµένες ήταν φέτος σε σχέση µε το ίδιο διάστηµα πέρσι οι εισαγωγές από Νέα Ζηλανδία (-17%) στους 6.700 τόνους, ενώ µικρότερη ήταν η µείωση από τις εισαγωγές ιρλανδικού πρόβειου κρέατος (-5%) στους 5.700 τόνους. Αντιθέτως, η Ισπανία αύξησε τις εξαγωγές πρόβειου κρέατος στη Γαλλία φέτος κατά 23% στους 4.900 τόνους.