Σφάλμα στη βάση δεδομένων: [Got error 28 from storage engine]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2352) ORDER BY t.name ASC

Κτηματικές Διαφορές και Φτώχεια | farmanews.gr

εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κτηματικές Διαφορές και Φτώχεια

0 comments

 

Η οργάνωση Oxfam, η οποία έχει ως σύνθημά της: Η δύναμη των ανθρώπων ενάντια στη φτώχεια – The power of people against poverty, θεωρεί, ότι οι κτηματικές διαφορές θα προκαλέσουν συγκρούσεις και φτώχεια.
 
 
 
Συγκεκριμένα, η αποτυχία να προστατευθούν τα δικαιώματα γης θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιας κλίμακας συγκρούσεις, φτώχεια και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προειδοποιεί έκθεση της Oxfam.

Η έκθεση της Oxfam, «Common Ground», η οποία δημοσιεύθηκε  στις 2 Μαρτίου 2016, έδειξε ότι μόνο το 20% της δημοτικής γης στις αναπτυσσόμενες χώρες προστατεύεται σήμερα από αρπαγής της γης από τις κυβερνήσεις, τις μεγάλες εταιρείες και άλλους, και ότι σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια βίαιων κτηματικών διαφορών από το 2002.
 
Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από αυτόχθονη και δημοτική γη. Ωστόσο, πέντε δισεκατομμύρια εκτάρια παραμένουν απροστάτευτα και ευάλωτα σε αρπαγές γης.
 
«Περισσότερη δικαιοσύνη και λιγότερη κοινωνική ανισότητα στις αγροτικές περιοχές μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω των ασφαλών δικαιωμάτων γης», δήλωσε η Marita Wiggerthale από την Oxfam. Το καταστροφικό χάσμα στα δικαιώματα ιδιοκτησίας αντιπροσωπεύει μια μεγάλη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, φτώχεια, παραβιάσεις και συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Η προστασία και η προώθηση της ιδιοκτησίας της γης από τους ιθαγενείς είναι ένα κρίσιμο μέρος των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης και συμπεριλήφθηκε στις διαπραγματεύσεις COP21 στο Παρίσι.
 
Οι κτηματικές διαφορές ήταν η πηγή πολλών συγκρούσεων από τη δεκαετία του 1990, για παράδειγμα, ο πόλεμος στο Νταρφούρ. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες υποφέρουν ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας σχετικά με την ιδιοκτησία της γης στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς ο ρόλος τους στην περιφερειακή και εθνική πολιτική, καθώς και στην κοινωνία, είναι συχνά περιορισμένος σε σύγκριση με τους άνδρες.
 
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι συγκρούσεις αυτού του είδους έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα στη Βραζιλία, την Ονδούρα, το Περού και τις Φιλιππίνες, με τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται παράλληλα.
 
«Χωρίς γη δεν υπάρχει ζωή», δήλωσε η Marion Aberle, εμπειρογνώμονας για το θέμα από τη γερμανική ΜΚΟ Welthungerhilfe. «Το αποτέλεσμα θα είναι η κοινωνική αναστάτωση, η πείνα και η φτώχεια», πρόσθεσε.
 
Πηγή: EurActiv Γερμανίας-  Nicole Sagener