εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

0 comments

 

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και μέχρι την Κυριακή πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας το 6ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.
 
 
 
 
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Το φεστιβάλ αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα, καθώς κάθε μια τέτοια διοργάνωση ενισχύει την εικόνα αυτού του τόσου σημαντικού προϊόντος για τη χώρα μας, ανεξάρτητα εάν προέρχεται από ένα μικρό παράγωγο ή από μία επώνυμη εταιρεία.
 
Ο πλούτος της ελληνικής υπαίθριου αλλά και τα εκλεκτότερα μελισσοκομικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά θα παρουσιάσουν για 6η συνεχομένη φορά στο φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας
 
Στόχος και του 6ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.
 
Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2014
 
Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του. 

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να:

-Ανακαλύψουν την τεχνική του «τρύγου» των μελισσών
-Γνωρίσουν από κοντά παραγωγούς μελιού απ’ όλη την Ελλάδα
-Γευτούν γλυκές αλχημείες με μελωμένα φρούτα
-Παίξουν διαδραστικά παιχνίδια με την μέλισσα
-Δοκιμάσουν σπιτικές συνταγές με μέλι
-Βαθμολογήσουν όλες τις κατηγορίες μελιών
-Γνωρίσουν διατροφολόγους και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μελιού στο παιδί
 
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι το εξής:
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 
10.30 -11.00 Προσέλευση – Εγγραφές
11.00 – 11.15 Χαιρετισμοί
11.15 – 11.30 Μεσογειακή Διατροφή – Το Μέλι και τα Προϊόντα του, Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
11.30 – 11.45 «Μέλισσες και Περιβάλλον»: μια Άρρηκτη Σχέση, Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
11.45 – 12.00 Ορθή Επιχειρηματική Μελισσοκομική Πρακτική, Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ
12.00 – 12.15 Βιολογικές και Θεραπευτικές Δράσεις του Μελιού, Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος, Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλογών Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.)
12.15 – 12.30 Μελισσοκομία Κρήτης και Ιδιαιτερότητες, Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»
12.30 – 12.45 Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για το Μέλι και τα Προϊόντα του, Ε. Κολοκοτρώνη, Προϊσταμένη Τμήματος Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ
12.45 – 13.00 Πολιτική & Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Επόμενο Επιχειρηματικό πλαίσιο, Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ
13.00 – 13.15 Κατάλοιπα Χημικών Ουσιών στο Μέλι, Ε. Μποτίτση, Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων, Γενικό Χημείο του Κράτους
13.15 – 13.30 Η Διεθνοποίηση των Ελληνικών Brand Μελισσοκομικών Προϊόντων, Α. Τσουκαλάς, Δ/ντής Αειφορίας και κοινωνικής Ευθύνης Apivita
13.30 – 13.45 Εντατική Εκμετάλλευση Μελισσοκομείου – Εξοπλισμός, Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιoυ Συνεταιρισμού Αφαρμάκου Βιολογικής Μελισσοκομίας «Ο Αίας»
14.00 Διάλειμμα
 
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
 
18.00 – 18.15 Προσέλευση Συνέδρων
18.15 – 18.30 Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Μελιού, Θ. Καλογεράκου, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Msc
18.30 – 18.45 Η Θέση των Μελισσοκομικών Προϊόντων στη Σύγχρονη Διατροφή, Μ. Μυλωνά, Διατροφολόγος, μέλος Ινστιτούτου Διατροφικών μελετών Ελλάδος
18.45 – 19.00 Το Μέλι στη Γαστρονομία, Γ. Λέκκας, Καθηγητής Γαστρονομίας, Executive Chef
19.00 – 19.15 Βιολογικό Μέλι & Προοπτικές, Π. Μαρούλης, Μελισσοκόμος 
19.00 – 19.15 Μια Επαναστατική Τράπεζα Βασιλισσών, Σ. Φουτσιτζής, Γεωπόνος, Μελισσοκόμος
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
 
10.30 -11.00 Προσέλευση Συνέδρων
11.00 – 11.15 Ερευνητική Δραστηριότητα Σχετικά με τα Προϊόντα Κυψέλης, Α.Θρασυβούλου και Χ. Τανανάκη, Εργαστήριο Μελισσοκομίας ΑΠΘ
11.15 – 11.30 Ελληνική Βασιλοτροφία. Προβλήματα και Προοπτικές, Σ. Στεργάτος. Μελισσοκόμος – Βασιλοτρόφος
11.30 – 11.45   Δυνατότητες Επιχορήγησης Επενδύσεων στον Μελισσοκομικό Τομέα, Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ
11.45 – 12.00 Marketing Μελιού & Μελισσοκομικών Προϊόντων, Θ. Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, εκπαιδευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
12.00 – 12.15   Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Χώρο του Μελιού, Δ. Μιχαηλίδης, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος
12.15 – 12.30 Η Κοινωνία της Μέλισσας και ο Μελισσοκόμος, Σ. Παναγιωτάκης, Μελισσοκόμος – Γεωπόνος
12.30 – 12.45 Εξαγωγές Μελιού και Μελισσοκομικών Προϊόντων, Τ. Σκοτίδου, Πρόεδρος & Γενική Διευθύντρια Simply Exports

Πληροφορίες: 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 5,6&7 Δεκεμβρίου, 210.3610265, είσοδος 2€ (δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 8 ετών), ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 5/12 12μ.μ. – 9μ.μ., Σάββατο 6/12 10π.μ. – 9μ.μ., Κυριακή 7/12: 10π.μ. – 8 μ.μ., www.edpa.gr