εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Σχέδια Βελτίωσης

0 comments
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΑΑΤ σκοπεύει για την νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινάει το επόμενο έτος, να προκηρύξει τα πρώτα Σχέδια Βελτίωσης του νέου «Μπαλτατζή» το πρώτο εξάμηνο του 2015. 
 
 
 
Συγκεκριμένα, τη νέα προγραμματική περίοδο δεν θα γίνει μια προκήρυξη Σχεδίων Βελτίωσης. Θα γίνουν δύο ή τρεις. Το πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου υπολογίζεται, ότι γίνει η πρώτη πρόσκληση για ένα μέρος του ποσού που θα έχει εγκρίνει για το πρόγραμμα η Κομισιόν. 
 
Η ελληνική πλευρά, στην πρότασή της προς την Κομισιόν, σε ότι έχει να κάνει με το νέο πενταετές Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έως το 2020 (ύψους 4.223.960 δις ευρώ) αναφέρεται ότι το 30% των πόρων απορροφούν Σχέδια Βελτίωσης και Μεταποίηση – Εμπορία.
 
Τα σχέδια Βελτίωσης θα εντάσσονται πλέον στο Μέτρο 4 (Σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση) του νέου προγράμματος. Το ανώτερο ποσό στήριξης φτάνει το 75%, ενώ µπορεί να προσαυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες µονάδες, υπό τον όρο ότι η ανώτατη συνδυασµένη στήριξη δεν υπερβαίνει το 90% σε ορισμένες περιπτώσεις.
 
Με το Υπομέτρο 4.1 (έτσι θα ονομάζονται οι δράσεις) θα ενισχύονται δαπάνες για: Κατασκευή, αγορά ή εκσυγχρονισµό ακινήτων, αγορά σύγχρονων καινούργιων µηχανηµάτων και εξοπλισµού, αγορά µελισσοσµηνών, γενικές δαπάνες και άυλες επενδύσεις όπως απόκτηση ή ανάπτυξη λογισµικού τα πνευµατικά δικαιώµατα, εµπορικά σήµατα και διαδικασίες. ∆ικαιούχοι είναι οι επαγγελµατίες αγρότες και νοµικά πρόσωπα ου εµπορικού δικαίου ενώ η στήριξη µπορεί να παρέχεται και σε νοµικά πρόσωπα που δεν εµπίπτουν στις διατάξεις του εµπορικού δικαίου ή σε Οµάδες Παραγωγών.