εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Παραγωγή Βιολογικού Χοιρινού Κρέατος στη Γερμανία

0 comments

 

 
Αύξηση της κατανάλωσης βιολογικού χοιρινού κρέατος καταγράφηκε το 2013 στη Γερμανία.
 
 
 
Συγκεκριμένα, αύξηση κατά 7% σημείωσαν το 2013 σε σχέση με το 2012 οι πωλήσεις βιολογικού χοιρινού στη Γερμανία. Συνολικά στη Γερμανία μόνο το 0,6% των σφάγιων χοιρινών εκτρέφονται βιολογικά.

Οι πωλήσεις του βιολογικού χοιρινού σε ποσοστό άνω του 50% γίνεται μέσω των  σούπερ μάρκετ και των εκπτωτικών αλυσίδων σε μορφή κιμά (ανακατεμένου με άλλα κρέατα), αλλαντικών και τεμαχίων.

Οι τιμές παραγωγού υφίστανται σημαντικά μικρότερες διακυμάνσεις συγκριτικά με τις τιμές κρέατος ζώων που εκτρέφονται συμβατικά και ισχύουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατόπιν διαπραγμάτευσης.