Σφάλμα στη βάση δεδομένων: [Got error 28 from storage engine]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

Σφάλμα στη βάση δεδομένων: [Got error 28 from storage engine]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1589) ORDER BY t.name ASC

Μορφωτικό Επίπεδο Αγροτών | farmanews.gr

εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Μορφωτικό Επίπεδο Αγροτών

0 comments

 

 
Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το 40% των αγροτών κατέχουν πτυχίο πανεπιστημιακής σχολής.
 
 
 
Απόφοιτοι πανεπιστημίου είναι τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 40%) αγρότες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ περίπου εννέα στους δέκα (87%) χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, όπως επισήμανε σήμερα ο καθηγητής Βαγγέλης Βέργος, διευθυντής του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, επικαλούμενος τα αποτελέσματα πολύμηνης έρευνας υπό δημοσιοποίηση, που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2013, σε 10.000 αγροτικά νοικοκυριά της περιοχής.
 
Οι αγρότες στην ανατολική Θεσσαλονίκη είναι επίσης νεώτεροι σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας (52 ετών, έναντι 68), ενώ επιδιώκουν να καταρτίζονται πάνω στο αντικείμενό τους, ακόμη και αν η επιμόρφωση δεν είναι επιδοτούμενη, αλλά πρέπει να την πληρώσουν οι ίδιοι.
 
Όπως σημείωσε ο κ.Βέργος, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου τής Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη Θεσσαλονίκη, "ο αγροτικός κόσμος αρχίζει να σκέφτεται επιχειρηματικά", αν και χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη, προκειμένου οι Ελληνες αγρότες να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.
 
Πρόσθεσε, ότι στην Ελλάδα ο αγροτικός τομέας μετατρέπεται σταδιακά σε "αγροδιατροφικό", όπως είναι απαραίτητο, αλλά θα πρέπει να εξελιχθεί σε "βιοαγροδιατροφικό", παράγοντας και προϊόντα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που καλύπτουν τις ανάγκες ειδικών ομάδων πληθυσμού (όπως πχ, αγροτικά προϊόντα με χαμηλή γλουτένη για τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη).
 
Επίσης, σημαντική είναι, κατά τον ίδιο, η αξιοποίηση των εφαρμογών της λεγόμενης “γεωργίας ακριβείας”, καθώς -αν και προς το παρόν αυτές χρησιμοποιούνται απειροελάχιστα- μπορούν να συνδράμουν σημαντικά, π.χ., στη μείωση της χρήσης λιπασμάτων.