εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Μετεγκατάσταση Αιγοπροβατοτροφικών Μονάδων

0 comments

 

 
Μετά από συνάντηση που είχαν Δήμαρχοι της Θεσσαλίας με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ σχετικά με προβλήματα στη χωροθέτηση, που ανακύπτουν στους Δήμους από τη λειτουργία των αιγοπροβατοτροφικών μονάδων, συμφωνήθηκε η συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων για την εξεύρεση λύσης.
 
 
 
 
Δημοσιεύουμε τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ

Συνάντηση με τους Δημάρχους Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώση, Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο και Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα είχαν την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ι. Τσιρώνης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Π.Γ.Σ) στην Κτηνοτροφία και των Σχεδίων Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.).

Οι Δήμαρχοι των περιοχών της Θεσσαλίας εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στον κτηνοτροφικό τομέα σχετικά με τις ζώνες ανάπτυξης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τη δυνατότητα τροποποίησης των γενικών πολεοδομικών σχεδίων και την αδυναμία μετεγκατάστασης υφιστάμενων κτηνοτροφικών μονάδων στα πάρκα.
 
Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ δήλωσε τη βούληση της να συνεργαστεί με το αρμόδιο Υπουργείο, για την εξεύρεση λύσης με νομοθετική ρύθμιση και τροποποίηση των ζωνών με ανάλογη τροπολογία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας καλύτερων δομών για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.